broddeltherapie

Broddelen info op 18/10Gezondheid

Posted by Gert Reunes 10 Oct, 2012 18:46:03

Op 18 oktober is het wereldstotterdag in Belgiƫ met een info-avond over broddelen.
Wenst u meer info surf dan naar
BRODDELEN

Ken jij iemand die broddelt?Gezondheid

Posted by Gert Reunes 09 Sep, 2012 22:27:37

Aarzel dan niet om deze persoon te helpen door hem te sturen naar een stottertherapeut of logopediste. Mensen die broddelen (stotteren) weten niet dat zij onvloeiend spreken. Het kan voor hun een zegen zijn dat jij er hem of haar op attent maakt dat men broddelt.

Vaak durven mensen niet te reageren op mensen die slordig, rap en onvloeiend spreken. Vlaanderne is Nederland niet... weet je wel. Toch moeten we durven deze mensen te helpen.

Het kan voor de mens die broddelt een wereld van verschil uitmaken of men therapie volgt of niet.

Broddelgroep Vlaanderen is een feitGezondheid

Posted by Gert Reunes 09 Sep, 2012 14:37:11

Dankzij VZW Belangengroep stotterende mensen is er nu ook een Spreekgroep voor mensen die broddelen. Op deze avonden komen lotgenoten bij elkaar waar men kan praten over het broddelen. Het ondersteunende effect van lotgenoten kan motiverend en helend werken.

De deelnemer kan dankzij het groepseffect meer inzicht verwerven in de problematiek en zal dan ook met meer moed en doorzettingsvermogen werken aan zijn/haar spreken. Hierdoor zal de omgeving van de broddelende mens positiever reageren op mondelingen interacties. Deze verlopen op een steeds betere kwalitatieve verstaanbare manier.

De oefengroep is niet zomaar een KLAAG groepje waar mensen elkaar versterken in het negatieve... integendeel de groep is een voorbeeld voor het individu waar het individu ook een voorbeeld kan zijn voor de groep.

Op deze oefengroepen zijn steeds professionele therapeuten aanwezig die kunnen bijsturen in dien nodig of juiste info kunnen verstrekken bij moeilijke vragen.

Wij zijn daarom ook fier dat de groep een pluspunt is in de professionele aanpak van het broddelen. De professionele wereld gaat hand in hand met de ervaringsdeskundigen ter verbetering van de aanpak van het broddelen.

Start BroddelwebsiteGezondheid

Posted by Gert Reunes 08 Sep, 2012 11:49:02

Op 22/10/2012 tijdens de wereldstotterdag wordt de website www.broddelen.be gelanceerd!!!